Polițiștii suceveni, pe urmele contrabandiștilor! Două mașini și mai multe bunuri de contrabandă au fost confiscate joi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au intensificat acțiunile de control în privința actelor de contrabandă, astfel au organizat joi o acțiune specifică la nivelul întregului județ.

Au participat poliţişti rutieri, luptători S.A.S., dar şi polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice.

În urma acțiunii, poliștiștii au confiscat două mașini și au deschis trei dosare penale pentru contrabandă.

alcool si tigari de contrabanda

Potrivit Poliției Județene, joi seara, polițiștii au găsit în mașina unui bărbat de 50 de ani, din județul Iași, pe care l-au oprit pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, țigări de contrabandă în valoare de 14.500 lei. Acestea erau ascunse în locașul destinat roții de rezervă și sub capitonajul plafonierei.

În acest sens, toate cele 1.454 de pachete de țigarete cu și fără banderole fiscale ucrainene au fost confiscate, mașina a fost indisponibilizată la sediul poliției, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

De asemenea, tot joi seara, pe DN 2, în afara comunei Pătrăuţi, polițiștii au găsit în mașina unui bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava, în mai multe sacoșe, 344 pachete de țigarete cu timbru de Ucraina.

Șoferul le-a spus polițiștilor că sacoșele respective aparțin unei femei, de 27 de ani, din municipiul Suceava, pe care a luat-o la ocazie din Siret şi nu cunoştea conţinutul acestora.

Și în acest caz țigările în valoare de aproximativ 2.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii de 27 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă.

O altă acțiune a polițiștilor de joi a vizat efectuarea a cinci percheziții domiciliare pe raza comunei Cacica.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Gura Humorului într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au descins, la ora 06.00, la domiciliile a cinci persoane.

Cu această ocazie au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 53,5 litri de băuturi alcoolice spirtoase de diferite tipuri, fără etichete şi banderole fiscale și 12 pachete ţigarete fără documente de proveniență.

Oamenii legii continuă cercetările faţă de un bărbat de 27 de ani şi unul de 51 de ani, ambii din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Întru-un comunicat al IPJ Suceava se arată că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.


Intră acum și în grupul de