Focuri de armă la frontieră în zona Izvoarele Sucevei. Ţigări de peste 180.000 de lei depistate de poliţiştii de frontieră, iar contrabandiştii au reuşit să fugă FOTO-VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Izvoarele Sucevei au observat în cursul zilei de vineri, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ghicea,  un grup de persoane ce transportau mai multe colete  spre  interiorul ţării.

contrabanda

Imediat s-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, lucrătorii noştri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit, s-au dispersat în direcţii diferite.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

 

La cercetarea terenului poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 37 colete ce conţineau  peste 18.300  pachete de ţigări,  de provenienţă  ucraineană şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Soghun, înmatriculat în Marea Britanie.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 180.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.