Violonista Maria Marica din Cluj Napoca este câştigătoarea din acest an a Trofeului „Lira de Aur”


Intră acum și în grupul de

Câştigătoarea trofeului “Lira de Aur” la cea de a XXXVI a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur”, desfăşurat la Suceava în perioada 5-7 iunie, este eleva, Maria Marica, din clasa a X a, de la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca.

Maria Marica Lira (1)
Câştigătorul Trofeului „Lira de Aur” 2015- Maria Marica

Ea a declarat că acest premiu este un pas important pentru orice tânăr muzician.

“Cred că toată lumea e conştientă că e un pas foarte important pentru orice tânăr muzician din ţara asta, e un premiu foarte râvnit, recunoscut ca fiind extrem de important şi e cu siguranţă unul dintre concursurile cele mai importante din ţară”, a spus câştigătoarea trofeului “Lira de Aur” arătând că a mai participat la acest concurs de la Suceava atunci când era în clasa a VII a, dar şi la ediţia de anul trecut.

Maria Marica a mai spus că, în prezent, studiază vioara cu conf.univ.dr. Nicuşor Silaghi, iar studiul acestui instrument l-a început la vârsta de şapte ani.

Ea a precizat că s-a pregătit pentru acest concurs la fel ca pentru orice altă competiţie subliniind că participarea la un concurs presupune mult studiu, multe lecţii de vioară, dar şi experienţă acumulată de-a lungul timpului.

Maria Marica Lira de Aur
Maria Marica

Violonista din Cluj Napoca a spus că a obţinut, în urmă cu două săptămâni, la Tulcea, marele premiu la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală “George Georgescu”, iar în ultimii ani a obţinut premiul I la olimpiada naţională de muzică.

Maria Marica a mai spus că în timpul liber îi place să citească şi să asculte muzică şi a arătat că abia aşteaptă să ajungă acasă pentru a se linişti, mai ales că în ultima perioadă a fost extrem de ocupată, participând la mai multe concursuri de profil.

Maria Marica Lira (9)
Maria Marica câştigătoarea Trofeului „Lira de Aur”

Intră acum și în grupul de