Lucrările de reabilitare a pasajului peste calea ferată de la Ițcani nu se pot sincroniza cu cele la podul peste râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reabilitare a pasajului și a podului de peste râul Suceava nu vor putea fi făcute în aceeași perioadă, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

constructori pod dornesti 1

„Nu este posibil acest lucru, au fost date diferite ipoteze. Întâi se va închide podul peste apa Sucevei, în așa fel încât cei care au de ajuns la Gara Ițcani sau la agenții economici și oamenii din zonă să folosească ruta fie dinspre Siret când vin, fie din Burdujeni peste pasaj, urmând să se închidă pasajul peste calea ferată și să se folosească podul reabilitat tocmai pentru accesul în zonă”, a spus, marți, dimineața Lucian Harșovschi.

El a mai precizat că pentru lucrările de reabilitare a pasajelor constructorii pot da termene de execuție și de șase luni. Cu toate acestea, Harșovschi a fost categoric cu constructorii și le-a spus că nu vor putea restricționa traficul pentru jumătate de an, dar nici nu-i va forța să facă lucrările rapid.

„De comun acord cu constructorul, cu specialiștii, vom da termenul corect pentru acest lucru. Că va fi două luni, trei luni, vom vedea. Cel mai important este ca podul să fie reabilitat în luna iulie și să nu fie probleme”, a precizat Harșovschi.

Amintim că în urmă cu două săptămâni primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în perioada 1-31 iulie, podul peste râul Suceava din zona Ițcani va fi închis circulației rutiere. În acest sens, traficul va fi deviat pe strada Gheorghe Doja, dar și pe primul tronson al șoselei de centură care va putea suporta traficul greu.


Intră acum și în grupul de