Întârziere la proiectul de extindere a UPU a Spitalului Judeţean Suceava din cauză că nu s-a finanţat reamenajarea parcului spitalului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean Suceava, Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor se va realiza sigur, dar că au fost unele întârzieri generate de o situaţie privind preluarea a câtorva metri pătraţi din parcul spitalului.

Irimie a explicat că parcul e în proces de reabilitare printr-un proiect promovat de Consiliul Judeţean, dar că din 2012 nu s-a mai asigurat finanţare şi s-au realizat doar o fântână arteziană şi câteva alei.

spitalul judetean suceava 1

El a spus că pentru proiectul de extindere e nevoie şi de câţiva metri pătraţi din zona parcului, dar că nu se poate face o asemenea extindere pentru că terenul respectiv este predat firmei care execută reabilitarea, iar reabilitarea nu se încheie pentru că nu se asigură banii.

„Au fost discuţii să luăm câţiva metri din cauza parcului care nu s-a mai făcut. S-au făcut negocieri şi s-au dat 5 sau 6 metri. S-a aşteptat însă o perioadă mare de timp”, a spus Irimie.

El a declarat că i se pare ilogic pentru că parcul respectiv aparţine statului, spitalul e al statului, iar tot statul finanţează extinderea UPU.

Cristian Irimie a dat asigurări însă că extinderea UPU se va finaliza.

 


Intră acum și în grupul de