Irimie: Guvernul Ponta a tăiat, anual, câte o mie de paturi din spitale, sprijinind spitale private. Spitalele mici se vor închide singure


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, vicepreşedinte PNL Suceava şi consilier judeţean, a declarat, joi seara în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, acuză fosta guvernare că a tăiat paturi din spitale, în condiţiile în care Guvernul condus de Victor Ponta taie anual câte o mie de paturi.

Irimie

Irimie a explicat că fostul guvern a aplicat doar prevederile Legii 95 adoptată în guvernarea 2005-2008 privind realizarea programului naţional de paturi din România.

„Domnul Bănicioiu afirmă că am tăiat paturi, secţii, că am închis spitale. Noi am închis bolniţe şi nu spitale şi se vede că PSD nu a redeschis nici unul”, a spus Irimie.

El a arătat că din 2012 s-au tăiat anual în România câte o mie de spitale.

„Sunt 3000 de paturi tăiate. Au dat foarte mulţi bani spre spitalele private dezavantajând spitalele de stat. Spitalele mici din România se vor închide singure pentru că nu vor avea finanţare”, a spus Irimie.


Intră acum și în grupul de