80 de locuri de munca pentru persoanele cu handicap din Suceava


Intră acum și în grupul de

Persoanele cu dizabilitati vor avea posibilitatea de fi fata in fata cu angajatorii pentru evaluarea aptitudinilor si cunostintelor in exercitarea corespunzatoare a unor activitati, functii sau meserii.

Au fost contactati 28 agenti economici, 17 dintre ei anuntandu-si participarea. Pana in prezent, oferta agentilor care si-au confirmat prezenta la bursa cuprinde aproape 80 de locuri de munca in diferite domenii: confectii, constructii, industrie alimentara, industria masinilor si echipamentelor, prelucrarii lemnului, industria celulozei si hartiei si altele.

Principalele meserii care se regasesc in locurile de munca oferite de angajatori sunt: 11 posturi de ambalator manual, 14 posturi de confectioner textile si incaltaminte, 10 posturi de zidar, 6 posturi de preparator PPF(produse prefabricate in ind. lemnului), 5 de operator in industria alimentara, dar si posturi maseur, depanator RTv, bijutier, brodeze, tinichigiu, sudor, strungar, dulgher, fierar betonist, asfaltator. Sunt oferite si 3 posturi de ingineri: unul in industria lemnului, un inginer mecanic si un inginer chimist.

Dintre agentii economici care si-au anuntat participarea cu locuri de munca pentru persoanele cu handicap amintim:

SC Mopan SA, SC Bermas SA, SC Star Mod SA, SC RCM SRL, SC Stratus Mex SRL, Coop Mestesugareasca Unirea Suceava.

Datele sunt preliminare, urmand ca, pana la data desfasurarii bursei pentru persoanele cu handicap, numarul locurilor de munca si al agentilor economici participanti sa creasca.

„Prin organizarea Bursei locurilor de munca pentru persoanele cu handicap, dorim sa demonstram ca numai in astfel de imprejurari cunoasterea standardului ocupational si al competentei impuse de natura posturilor vacante vis-a vis de aptitudinile si pretentiile persoanleor aflate in cautarea unui loc de munca inlatura somajul, creste operativitatea in ocuparea unui loc de munca prin economisirea timpului si banilor si ce este cel mai important lucru, ca schimba comportamentul rigid al ambilor actori pe piata fortei de munca” a declarat Constantin Suvar, director executiv al AJOFM Suceava

In evidentele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Suceava sunt 42 de someri proveniti din categoria persoanelor cu handicap, din care 12 absolventi ai scolilor speciale. Potrivit legislatiei in vigoare, angajatorii care incadreaza pe durata nedeterminata absolventi din rindul persoanelor cu handicap, primesc lunar timp de un an si jumatate, un salariu minim brut pentru fiecare absolvent al ciclului inferior al liceului, 1,2 salarii minime pentru un absolvent de invatamint secundar superior si 1,5 salarii minime pentru un absolvent de invatamint superior.


Intră acum și în grupul de