Gospodărie din comuna Baia cuprinsă de un incendiu violent în timp ce proprietarul era plecat să lucreze ogorul


Intră acum și în grupul de

Gospodăria unui bărbat din comuna Baia a fost cuprinsă sâmbătă, la prânz, de un incendiu violent, în timp ce proprietarul era plecat să lucreze ogorul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru lichidarea incendiului au intervenit cu trei autospeciale militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia.

incendiu casa pompieri isu interventie (6)

În momentul în care pompierii au ajuns la gospodăria bărbatului focul se manifesta violent la casa de locuit şi la adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la gospodăria învecinată.

„Sinistrul a fost observat şi anunţat cu întârziere, deoarece proprietarul era plecat la munci agricole. De asemenea, flăcările s-au dezvoltat cu rapiditate şi din cauza materialelor combustibile, respectiv a construcţiilor majoritare din lemn, cu învelitori din azbest”, a declarat Găleată.

El a mai spus că incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, flăcările mistuind acoperişul casei pe o suprafaţă de 96 de metri pătraţi, acoperişul şi interiorul adăpostului de animale pe 60 de metri pătraţi, circa 3.000 kilograme furaje, 800 kilograme de ovăz, bunuri casnice, tâmplărie din lemn, dar și alte bunuri.

De asemenea, flăcările au degradat planşeul şi pereţii portanţi ai casei.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, aflat în podul adăpostului de animale.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat gospodăria învecinată”, a mai spus plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de