Țigări de contrabandă de aproape 80.000 lei și două mașini confiscate de polițiștii suceveni în două ore


Intră acum și în grupul de

Într-o singură zi, în doar două ore, polițiștii suceveni au interceptat două transporturi de ţigarete de contrabandă, de pe urma cărora au confiscat 155.000 de bucăţi de ţigarete şi două mașini în valoare de 8.000 de euro.

tigari contrabanda (5)

Potrivit IPJ Suceava, duminică seara, în jurul orei 20:30, un echipaj intercomunal de la Posturile de poliţie Brodina, Ulma şi Straja a oprit pentru control, în Brodina, mașina condusă de un bărbat de 64 ani, cetăţean român cu domiciliul în Ucraina, în care se afla ca pasageră și o femeie de 43 ani, din Siret.

Cu ocazia controlului, polițiștii au găsit în locuri special amenajate în portbagaj, într-o roată de rezervă montată sub autoturism, în spatele bordului, în genți, cutii dar și în articole de îmbrăcăminte 870 de pachete de țigarete, neavând aplicate banderole fiscale, în valoare de aproximativ 8.700 lei.

tigari contrabanda (4)

Întraga cantitate de țigări a fost confiscată, iar mașina în valoare de circa 3.000 de euro a fost indisponibilizată în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii. Totodată, polițiștii continuă cercetările față de cei doi pentru „contrabandă în formă agravantă”.

La aceeași dată, în jurul orei 22:30, o patrulă de poliție din Vicovu de Sus a observat la intersecția străzii Calea Cernăuți cu Calea Bucovinei un autoturism suspect care se deplasa cu viteză. Polițiștii au trecut imediat în urmărirea mașinii, iar după aproximativ patru kilometri șoferul a frânat brusc, a virat la stânga, după care a coborât din autoturism și a fugit.

În acest caz, polițiștii au constatat că în mașina înmatriculată în Marea Britanie se aflau, pe bancheta din spate şi în portbagaj, zece colete ce conțineau 6.920 de pachete de țigarete fără banderole fiscale, în valoare de 69.200 lei.

Și în acest caz oamenii legii au confiscat întreaga cantitate de țigări, iar mașina de circa 5.000 de euro a fost indisponibilizată în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii.

Totodată, cercetările în acest caz vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Polițiștii suceveni atenționează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, oamenii legii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

 

 


Intră acum și în grupul de