Gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului, devastată de un incendiu provocat de un conductor electric defect

Un puternic incendiu a mistuit duminică după-amiază gospodăria unui bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, pentru stingerea flăcărilor intervenind timp de aproximativ trei ore militarii de la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Suceava cu cinci autospeciale şi o motopompă.

incendiu casa pompieri isu interventie (12)

Purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că la sosirea echipajelor, focul se manifesta violent la anexele gospodăreşti, construcţii din lemn, cu învelitori din azbest şi draniţă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăria învecinată.

Găleată a menționat că salvatorii au reuşit să scoată un cal din adăpostul de animale, înainte ca acesta să fie înghiţit de foc.

În urma incendiului, au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, magazia de unelte şi utilaje agricole pe 160 de metri pătraţi, o magazie şi un atelier, construcţie corp comun, pe 80 de metri pătraţi şi circa o tonă de fân.

De asemenea, flăcările au degradat mai multe bunuri, respectiv un plug, o cositoare, un tractor, un scuter şi două drujbe.

Pompierii au drept cauză de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat casa proprietarului şi gospodăria învecinată”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.