Trei adolescenți, dintre care doi dintr-un centru de plasament, prinși de jandarmi după ce au furat bicicletele unor suceveni


Intră acum și în grupul de

Marți dimineață, jandarmii suceveni au prins trei adolescenţi, de 14, 15 și 16 ani, după ce au furat trei biciclete dintr-un bloc din cartierul Burdujeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, maiorul Bogdan Cornaci, marți dimineața, în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu în zona Parcului Şipote, din municipiului Suceava, a observat trei minori care se deplasau pe o alee şi care aveau asupra lor două biciclete. La vederea echipajului minorii au încercat să părăsească zona, însă jandarmii i-au oprit şi le-au solicitat date privind identitatea lor şi provenienţa bicicletelor.

biciclete furate (2)

Cu această ocazie, jandarmii au constatat că unul dintre tineri este în vârstă de 16 ani şi are domiciliul în comuna Mitocu Dragomirnei, iar ceilalți doi, de 14, respectiv 15 ani provin de la un centru de plasament din judeţul Suceava.

„În ziua anterioară minorul în vârstă de 16 ani i-a convins pe ceilalţi doi să părăsească centrul de plasament pentru a se deplasa împreună în municipiul Suceava. În jurul orei 02.00, au intrat în scara unui bloc din cartierul Burdujeni de unde au sustras trei biciclete care nu erau asigurate cu sistem antifurt, apoi s-au deplasat prin municipiul Suceava până la ora 09.00, când au fost depistaţi de jandarmi”, a declarat Bogdan Cornaci.

El a mai spus că jandarmii au luat măsuri de identificare a proprietarului. Astfel, în urma unei sesizări făcute la Secţia de Poliţie Burdujeni, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava. Acesta s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava unde a declarat că din blocul în care locuieşte au fost sustrase două biciclete ale sale şi cea a unui vecin.

Tinerii prinși de jandarmi au declarat că cea de-a treia bicicletă a fost abandonată într-o parcare din Cartierul Burdujeni.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Poliția Municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de