Diplomă de merit acordată de poliţişti unui sucevean în vârstă de 66 de ani, care a găsit și restituit un portmoneu

Un sucevean în vârstă de 66 de ani, din municipiul Suceava, a fost distins de polițiștii din cadrul IPJ Suceava cu titlul de Cetăţean al lunii iunie pentru spiritul civic de care a dat dovadă în momentul în care a găsit un portmoneu în care se aflau mai multe documente şi sume de bani în lei şi valută.

politie (1)

Potrivit Poliției Județene, conducerea IPJ Suceava a acordat miercuri dimineață o diplomă de merit şi titlul de Cetăţean al lunii iunie unui bărbat care prin gestul făcut şi spiritul civic de care a dat dovadă îşi merită locul de cinste în comunitatea suceveană.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani s-a prezentat miercuri, în jurul orei 09.10, la sediul IPJ Suceava și a declarat că a găsit într-o staţie pentru mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului un portmoneu în care se aflau mai multe documente şi sume de bani în lei şi valută.

Poliţiştii au inventariat documentele aflate în portmoneu, identificând şi sumele de 332 de euro şi 210 lei.

În urma verificărilor făcute a fost identificată şi persoana care a pierdut portmoneul, respectiv un bărbat de 30 de ani din comuna Cacica. Acesta și-a primit actele şi sumele de bani în prezenţa poliţiştilor, dar şi a bărbatului de 66 de ani care i-a găsit portmoneul

„Tânărul a mulţumit poliţiştilor şi în primul rând bărbatului de 66 de ani, pentru cinstea şi spiritul civic de care a dat dovadă.

Poliţiştii suceveni mulţumesc cetăţenilor  care aşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii şi colaborează prin toate modurile care le stau la dispoziţie, siguranţa socială fiind o valoare şi un deziderat comun ce poate fi atins doar prin parteneriatul socio-instituţional”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții IPJ Suceava.