S-a constituit Consiliul pe produs pe filiera cartofului


Intră acum și în grupul de

Scopul acestei reuniuni l-a constituit organizarea Consiliului pe produs pe filiera cartofului si a produselor procesate din cartof.

La aceasta intalnire au participat reprezentanti ai Federatiei Nationale Cartoful din Romania din care fac parte asociatii ale producatorilor, procesatorilor, distribuitorilor si comerciantilor de cartof, precum si reprezentanti ai MAPDR.

Reuniunea a avut ca teme de discutie, nominalizarea membrilor Consiliului filierei pe produs, respectiv « Cartof si produse procesate din cartof» ; analiza observatiilor si propunerilor la proiectul de act normativ pentru modificarea «Legii privind organizarea pietei produselor agricole si alimentare din Romania» ; propuneri si observatii la proiectul de «Regulament al Consiliului pe produs».

Acest Consiliu are caracter provizoriu, este constituit in parteneriat public – privat si cuprinde reprezentanti ai producatorilor agricoli, comerciantilor, depozitarilor, procesatorilor si ai altor parteneri ai filierei pe produs, precum si ai administratiei publice centrale.

Consiliul « Cartof si produse procesate din cartof », care a fost constituit in urma intalnirii, este format din 29 membri si este condus de un Comitet director alcatuit din 7 membri.


Intră acum și în grupul de