Au vrut să iasă din ţară prin Vama Siret cu un Mercedes de 30.000 euro furat din Italia


Intră acum și în grupul de

Un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de 30.000 de euro, care fusese semnalat ca furat din Italia, a fost depistat în aceeaşi zi de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret..

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, un sucevean în vârstă de 35 de ani, aflat la volanul unui autoturism cu număr de înmatriculare italian, însoţit de un bărbat de 39 de ani cu cetăţenie dublă, română şi ucraineană, au dorit joi după amiaza să iasă din România prin Vama Siret.

La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în baza de date,  ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Italia,  alerta fiind introdusă de autorităţile italiene, în cursul zilei de joi.

Punct frontiera Siret

Cei doi bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că în timp ce staţionau într-o parcare din oraşul Siret, au fost abordaţi de o persoană pe care nu o cunosc, care le-a propus ca în schimbul unei sume de bani să transporte autoturismul în Ucraina în vederea unor reparaţii şi că nu ştiau că maşina este furată.

Autoturismul, fabricat în 2013, în valoare de aproximativ 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor, iar cei doi sunt cercetaţi pentru tăinuire, a mai declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de