DIICOT Suceava a reţinut 20 de suspecţi în dosarul de contrabandă cu prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Sute de mii de ţigări au fost confiscate


Intră acum și în grupul de

Vineri, de la primele ore ale dimineții, au fost efectuate 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi în alte cinci judeţe, fiind vizate două grupări de contrabandiști, prejudiciul ridicându-se la 2,5 milioane de lei. Faptele pentru care s-au făcut perchezițiile au fost desfăşurate în perioada 2014 – 2015.

perchezitii politisti (1)

Potrivit Poliției Județene, cele mai multe percheziţii – 42, au fost desfăşurate pe raza judeţului Suceava, iar alte 12 percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui, Prahova, Olt şi Brăila au fost desfăşurate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF şi IGJR.

Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT au executat 20 de mandate de aducere pentru persoanele bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă, toate fiind reţinute şi încarcerate în arestul IPJ Suceava.

„Pe perioada desfăşurării acţiunilor specifice de cercetare şi a executării percheziţiilor au fost ridicate şi confiscate 680.000 ţigarete de contrabandă.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 4 autovehicule, 76 de telefoane mobile, sume de bani şi băuturi alcoolice. Totodată, au fost ridicate documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene Suceava.

Sursa citată a mai arătat că în cauză se administrează material probator în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de participare a persoanelor bănuite cu privire la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale, urmând a se dispune măsuri preventive faţă de acestea.

Anchetatorii urmează să solicite instanţei de judecată arestarea preventivă a şapte dintre suspecţi, iar faţă de restul de reţinuţi se va dispune măsura controlului judiciar.

 


Intră acum și în grupul de