Șapte suspecți în dosarul cu țigări de contrabandă cu prejudiciu de 2,5 milioane de lei au fost arestați preventiv. Alți 13 sunt sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Șapte persoane au fost arestate preventiv, iar alte 13 persoane sunt cercetate sub control judiciar, după ce au fost reținute în urma celor 54 de percheziții care s-au desfășurat vineri dimineața în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe.

Potrivit Poliției Județene, perchezițiile au vizat destructurarea a două grupări organizate de trafic cu ţigări de contrabandă care au adus un prejudiciu de 2,5 milioane de lei.

tigari contrabanda (5)

Vineri, 19 iunie, la sediul DIICOT Suceava au fost audiate 20 de persoane care sunt bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă în perioada 2014 – 2015.

Toți cei 20 de suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, însă procurorii DIICOT Suceava au solicitat instanţei arestarea preventivă a şapte dintre ei, iar faţă de restul s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Amplele percheziții de vineri dimineața, 42 în judeţul Suceava, iar alte 12 în judeţele Iaşi, Vaslui, Prahova, Olt şi Brăila au fost desfăşurate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF şi IGJR. În urma acestor percheziții au fost ridicate şi confiscate 680.000 ţigarete de contrabandă.

De asemenea, au fost ridicate şi indisponibilizate patru autovehicule, 89 de telefoane mobile sume de bani şi băuturi alcoolice, dar şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

 

 


Intră acum și în grupul de