Doi bărbați care au vânat cerbi în valoare de aproximativ 60.000 de euro au fost trimși în judecată


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care au vânat mai multe exemplare de cerbi, în pădurea din Breaza, pentru a vinde carnea, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate.

cerb 1

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au fost trimiși în judecată la data de 29 mai a.c. Raul Gabriel Timiş și Paul Sorin Danci pentru “braconaj cinegetic” şi “nerespectarea regimului armelor și muniţiilor”.

Cei doi sunt acuzați că în noaptea de 27 spre 28 aprilie 2012, în baza unei înţelegeri prealabile, s-au deplasat din oraşul Borşa, cu un Jeep înmatriculat în Maramureș, în zona fondului de vânătoare nr. 16 Valea Cârlibabei, aflat în gestiunea Ocolului Silvic Cârlibaba, de pe raza comuna Breaza.

Procurorii  au arătat că cei doi au comis acte de braconaj cinegetic prin împuşcarea şi capturarea unui număr de cinci exemplare din specia cerb comun, patru femele şi un mascul, în vederea valorificării cărnii provenite din infracţiune.

Bărbații mai sunt acuzați că folosit fără drept arme de vânătoare de tip carabină compatibile cel puţin cu calibrul 7 x 64.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au menționat că cei doi au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 60.000 de euro.


Intră acum și în grupul de