30 de jandarmi vor asigura zilnic buna desfășurare a Zilelor Sucevei

În perioada 24 – 28 iunie 2015, 30 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura zilnic măsurile de ordine publică şi protecţie a participanţilor în zonele în care se desfăşoară evenimentele cultural-artistice incluse în Programul „Zilele Sucevei”.

pelerinaj Sfantul Ioan 2012

 

Potrivit IJJ Suceava, și în zilele de 23 și 24 iunie vor fi asigurate măsurile de ordine în vederea desfăşurării în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

„În ziua de 24 iunie, 115 jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor acţiona în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava precum şi pe traseul procesiunii ce se va desfăşura în zona centrală a municipiului. La acţiune vor participa şi efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău”, a informat IJJ Suceava într-un comunicat de presă.

Totodată, jandarmii suceveni recomandă participanților la evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Sucevei să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

De asemenea, jandarmii mai recomandă  persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii.