FOTO Primarul Ion Lungu a împărțit și în acest an 5.000 de sarmale pelerinilor veniți la Hramul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Mii de credincioși din tot județul Suceava, dar și din toate colțurile țării se află în pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Acestea au fost scoase marți, încă de la primele ore ale dimineții, din mănăstirea ce poartă numele Sfântului protector al municipiului Suceava și așezate într-un baldachin în curtea Arhiepiscopiei.

baldachin Sf Ioan

Până la începerea slujbei de Priveghere, pelerinii veniți la Suceava s-au bucurat de atenția primarului Ion Lungu care, alături de familia sa, a ținut și în acest an să le ofere o gustare.

Din proprie inițiativă și cu fonduri personale, Ion Lungu a împărțit credincioșilor, împreună cu soția sa Luminița, 5.000 de sarmale calde și tot atâtea sticle de apă, în semn de ospitalitate. Gestul său a devenit deja tradițional având în vedere că se află în cel de-al XI-lea an de mandat ca primar.

Ion Lungu

„Pentru al 11-lea an consecutiv, împreună cu familia mea oferim sarmale pelerinilor care vizitează orașul în această mare sărbătoare de Sânziene, aici la Suceava. Chiar dacă unii interpretează acest gest, eu spun că este un simplu gest de ospitalitate bucovineană. Ca primar mi se pare corect că trebuie să arătăm că suntem ospitalieri. Chiar dacă eu cu familia mea împart 5.000 de sarmale, sunt convins că multe alte mii de sarmale le împart gospodinele din orașul Suceava”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a mai spus că Primăria a pus la dispoziția pelerinilor 300 de locuri de cazare gratuite, la cinci licee din municipiul Suceava, pentru a nu dormi sub cerul liber, iar mai multe mijloace de transport vor prelua credincioșii și îi vor duce la cămine.

 


Intră acum și în grupul de