Holzindustrie Schweighofer a primit certificarea internaţională că lemnul pe care îl foloseşte este obţinut legal, din surse necontroversate

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer a primit Certificarea „Chain of Custody“ a organizației PEFC™, recunoscută pe plan internațional, care garantează faptul că lemnul pe care îl prelucrează sau achiziționează este lemn controlat,  legal, din surse necontroversate.

Certificarea PEFC™, recunoscută pe plan internațional, garantează proveniența produselor lemnoase din păduri gestionate în mod durabil. Holzindustrie Schweighofer îndeplinește prevederile și directivele standardului PEFC,  foarte strict în ceea ce privește verificarea provenienței lemnului. Concluzia auditării companiei contrazice acuzațiile exprimate de către o organizație de mediu”, se arată într-un comunicat al companiei.

Gerald Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer precizează că s-a supus din nou acestei verificări stricte prin auditori independenți, datorită faptului că organismul de certificare (Institutul de Cercetări Silvice Holzforschung Austria, Viena) a solicitat, în urma unui raport critic al unei organizații de mediu, un audit de urgență a tuturor locațiilor fabricilor de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer din România.

„Rezultatul acestui audit special este disponibil acum în mod oficial și atestă faptul că Holzindustrie Schweighofer a respectat prevederile standardului PEFC CoC pentru achiziționarea masei lemnoase. Certificatul HFA-CoC-0018 a fost deci confirmat”, se mai arată în comunicat.

Proprietarul companiei, Gerald Schweighofer, susţine că “rezultatul acestei auditări  confirmă din nou îndeplinirea standardelor internaționale de către compania noastră”. „Acuzațiile aduse de o organizație de mediu s-au dovedit a fi neîntemeiate și au putut fi dezmințite în întregime prin acest rezultat. Cifrele, datele și faptele precum și evaluarea prin auditorul extern confirmă evident și cu maximă actualitate că instituim, în ceea ce privește proveniența lemnului prelucrat, mecanismele de control cele mai stricte pentru a asigura legalitatea provenienței lemnului”, a declarat Schweighofer potrivit comunicatului citat.

Compania menţionează că în cadrul auditării, în perioada martie 2015 până în iunie 2015 au fost efectuate controale la fața locului la locațiile companiei din Austria și România.