Percheziții în Suceava şi alte patru judeţe pentru destructurarea unei reţele care făcea evaziune fiscală cu pui vii și furaje

13 percheziţii sunt efectuate, miercuri dimineaţă, în judeţele Suceava,  Prahova, Tulcea, Dolj și Timiș,  la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii și furaje.

perchezitii politisti

Potrivit Poliției Române, perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astfel, 45 de polițiști au efectuat șapte percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi șase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul tranzacțiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice (găină, rață, gâscă etc).

„Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii și furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Tot în urma investigațiilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că o parte dintre achiziții ar fi provenit din spațiul intracomunitar, iar livrările de pui vii și furaje ar fi fost efectuate, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Sursa citată mai arată că prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfășurată, doar în perioada mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

„La sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi conduse persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni, în vederea audierii și luării măsurilor procedurale ce se impun.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, se menționează în comunicatul Poliției.