Ziua Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi sărbătorită de Sânziene, când este şi hramul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii Sanda-Maria Ardeleanu, Gheorghe Flutur si Ioan Balan, presedintele CJ Suceava Catalin Nechifor si primarul Ion Lungu se afla la discutii cu conducerea Spitalului Judetean Suceava.

rimbu, mirza, nechifor, flutur

La eveniment participa si fostul presedinte al CJ, Gavril Mirza si prefectul Constantin Harasim.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava:

„Nu puteam alege o alta zi de a celebra semicentenarul Spitalului decat de Ziua Sucevei. Am ales aceasta zi ca sa fie si Ziua Spitalului Suceava.

Respectele noastre se indreapta si spre Gavril Mirza care ne-a sustinut si sprijinit cat s-a putut.

Pentru ca suntem in sfera parlamentarilor, il salut pe  senatorul Ovidiu Dontu care nu a putut sa ajunga azi si mulţumiri deputatilor Ioan Balan si Sanda-Maria Ardeleanu.

SJU 50 (10)

Multumiri speciale pentru ce am reusit sa facem, aici, dlui Nechifor. Toate multumirile noastre se indreapta spre dl Gheorghe Flutur, cel cu care am infaptuit descentralizarea.”

Vasile Rîmbu multumeste si subliniaza contributia autoritatilor judetene si locale la modernizarea Spitalului Judetean.

„Vechiul computer tomograf al Spitalului Judetean l-am dat catre Spitalul din Vatra Dornei, dar daca cei de acolo nu se inteleg in cateva zile si nu vin sa il ia, ii voi propune presedintelui CJ sa il dam in alta parte.”

 

Directorul Spitalului Judeţean Suceava: Prin investiţiile începute din 2009, spitalul a fost adus la standardele secolului XXI

 

Gavril Mirza, fost preşedinte al CJ Suceava:

„S-au spus multe aici. E un moment deosebit din viata spitalului si as remarca doua lucuri. Apreciez ca azi se recunoaste valoarea oamenilor care si-au dedicat viata pentru sanatatea si binele populatiei din judet. Apreciez zidurile si starea de spirit din spital. De-a lungul timpului, cei care au condus destinele spitalului au pus cate o caramida. Ma bucur ca arata foarte bine si v-o spune un om care a cam fost prin spitale din Bucuresti.”

Gheorghe Flutur, fostul preşedinte al CJ Suceava:

„In primul rand, admiratie si apreciere corpului medical. In calitate de om care am lucrat si in administratia locala si centrala trebuie sa spunem ca au venit tarziu aceste modernizari pe care Suceava le merita. Ne-ati adus aici pe cei care au condus administratia judetului. Mirza, Flutur si Nechifor la Spital, asta da titlul pentru presa din Suceava. Oameni buni conteaza enorm sa te bati si m-a invatat viata ca ABC-ul prioritatilor in admininstratie inseamna sanatate.

ABC inseamna si scoala si investitii. Am vazut ca se investeste foarte mult la spital. Pentru noi asta inseamna ca daca o institutie merge pe picioarele ei, e excelent. L-am recomandat manager pe dl Rimbu la vremea respectiva si felicit medicii si asistentii ca faceti o imagine buna si ce speram candva sa nu mai fugim la Iasi sau Mures sa ne operam se intampla, azi, aici.”

Catalin Nechifor, preşedintele CJ Suceava:

„Ma bucur sa fiu printre dvs. si vad aici foarte multi oameni pe care ii cunosc si ii respect. Ori la bal, ori la spital, vezi puterea si opozitia dandu-si mana pentru un ideal nobil. Suntem poate cel mai bun Spital Judetean din tara, cu cateva exceptii de la Bucuresti, iar asta e meritul dvs. Cel mai greu lucru in viata nu e sa fii pe primul loc, ci sa ramaii acolo. Va doresc sa puteti face asta.

Sper sa fiti tare de genunchi, dle director, pentru ca ati uitat sa spuneti ca vom deschide din acest an spitalul catre comunitatea internationala, ma refer la colaborarea cu Acibadem. Faptul ca vin medici certificati si de talie mondiala, pentru mine inseamna extrem de mult si cred ca efortul asta trebuie dus mai depate. Un lucru pe care nu il putem regla, oricat de mult as vrea, o poate insa face Parlamentul. Statutul de functionar public pentru zona medicala e o proasta solutie. Ar trebui scos din zona aceasta corpul medical si cred ca, azi, la Suceava, cu totii putem cere acest lucru.”

Constantin Harasim, prefectul Sucevei:

„In anii ’60, cand aveam 6 ani, stiam de spital pentru ca am facut 15 injectii pentru ca m-a muscat un caine. 15 zile m-am familiarizat si cu spitalul de aici si cu cel din Burdujeni, pentru ca de acolo veneam aici.

Dl Nechifor a prezentat bine faptul ca sunteti catalogati functonari publici si e nedrept acest lucru. Nu va puteti supune unor sabloane si stereotipuri a functionarilor publici. Nu din zona Guvernului a venit initiativa asta, ci de la Presedintie si ea a fost marcata de ICCJ. Cred ca se poate remedia acest aspect.”

Sanda-Maria Ardeleanu, deputat:

„Fiecare clipa a acestui spital a fost inregistrata in memoria familiei si casei mele. Mi-l aduc aminte pe tatal meu cat de fericit era cand s-a deschis noul spital la Suceava. Imi amintesc si conditiile in care se lucra la spitalul vechi. Le aduc multumiri deputatului Balan si presedintelui Flutur si celor care au facut ca spitalul vechi sa nu dispara sau sa fie profanat. Arhitectii stiu la ce ma refer.

Nu am auzit nimic despre colaborarea cu USV ca Suceava sa aiba un spital clinic. Poate intr-o zi va deveni unul clinic, are toate conditiile si e doar vorba de vointa noastra ca visul acesta sa devina realitate.

Un parlamentar stie ce trebuie sa faca cand este vointa politica. Ieri am avut o dezbatere pe un proiect care solicita plata pentru medicii rezidenti pentru garzi chiar din primul an si nu doar din anul 3. Sustin ideea de a fi platit cand muncesti. Am rugat colegi din comisia de invatamant ca e o situatie speciala, dar am pierdut deocamdata batalia cu 8 la 11. Fiecare dintre noi, chiar daca nu vorbim despre ceea ce facem, sa fiti convinsi ca facem pentru comunitate.”

SJU 50 (9)

Ioan Balan, deputat:

„Va felicit ca ati ales sa sarbatoriti Ziua spitalului. Si aveti si de ce. Avem despre ce vorbi. Multumesc personal celor care s-au implicat pentru a face cunoscuta istoria spitalului. Va spun cu mana pe inima ca lucurile nu s-ar fi intamplat de o asemenea amploare daca nu era Rimbu manager. Si o spun cu toata convingerea. E un om extrem de determinat si il stiu de cate ori era in biroul presedintelui Flutur si cu Irimie incercau sa gaseasca surse de finantare.

Modestia cred ca nu isi are locul acum. Am avut bucuria de a fi alaturi de Flutur in momentele in care s-au luat decizii cu privire la modernizarea Spitalului Judetean si cu soarta spitalului vechi si ma mandresc ca cel vechi a ramas in picioare. Multumesc medicilor de aici despre care am auzit ca de niste legende vii.

As vrea sa ne intalnim, an de an, si sa ne aducem aminte, de fiecare data, de inaintasii nostri, asa cum imi amintesc eu de dr. Andriu.”


Intră acum și în grupul de