Uricec- Prin trecerea la curentul popular, PD si-a gasit identitatea doctrinara


Intră acum și în grupul de

„Prin discutiile avute si deciziile adoptate in Biroul Permanent Judetean delegatia PD din judetul Suceava a sustinut motiunea presedintelui Emil Boc fapt pe care noi il consideram o normalitate in parcursul politic al partidului. Putem spune ca PD si-a gasit identitatea din punct de vedere conceptual. Acea zona de centru pe are o reprezinta doctrina populara”, a declarat presedintele PD Suceava, Constantin Eugen Uricec. El a mai spus ca numele partidului nu va fi schimbat, sigla ramane aceeasi si ca in mod special, culorile reprezentative ale partidului vor fi innobilate cu orange, care de fapt a fost culoarea castigatoare. Culorile PD vor fi portocaliu si albastru.

„Pentru organizatia de la Suceava schimbarea doctrinei si a presedintelui nu reprezinta decat un pas spre o normalitate in ceea ce priveste PD, atat doctrinar cat si organizatoric. Suntem convinsi ca prin actiunile pe care PD le-a avut la nivel national si judetean acesta este locul nostru, locul in centrul politicii romanesti, adica acolo unde trebuie sa se situeze un partid popular”, a spus Uricec. Domnia sa sustine ca relatiile cu PNL Suceava nu vor avea de suferit pentru ca „doctrinar suntem doua partide apropiate si spunem ca vom putea continua politica Aliantei D.A. care in noiembrie 2004 a fost un succes, fara a minimaliza insa aportul ui Traian Basescu fara de care nu am fi putut fi astazi la putere”.

Cei peste 3600 de delegati ai PD din intreaga tara au decis la finele saptamanii trecute transformarea partidului dintr-unul cu o doctrina social-democrata intr-unul cu o doctrina populara. Acest lucru s-a intamplat la Sala Palatului la putin timp dupa ce liderul national al PNL, primul ministru Calin Popescu Tariceanu, a transmis de la tribuna Conventiei Nationale Extraordinare, pentru prima data in formula oficiala, invitatia de a fuziona cu liberalii. „PNL isi manifesta disponibilitatea de a ne gandi la o formula care sa ne permita sa mergem mai departe spre o fuziune intre cele doua partide. Reinnoiesc oferta politica si va spun ca este un punct de vedere imbratisat de majoritatea liderilor PNL”, a declarat Tariceanu. Desi a fost aplaudat la scena deschisa pentru discursul sau, ecoul sau in randurile PD-istilor s-a stins destul de repede dupa ce Boc a anuntat ca pana acum s-a reusit o adevarata reforma politica in PD si a transmis colegilor din sala ca trebuie sa dea dovada in perioada urmatoare de mai multa responsabilitate. „Trebuie sa stie toata lumea ca PD nu este si nu va fi cuibul migratorilor politici. Sa intelegem ca puterea nu este proprietatea noastra. Noi suntem in slujba celor care ne-au dat puterea asta. Electoratul nu trebuie dezamagit sub nici o forma”, a mai spus Boc, starnind ropote de aplauze.

Mesajul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a insemnat un moment special pentru toti democratii din sala. Chiar daca fostul lider al PD nu a fost prezent la lucrarile Conventiei cuvintele sale au fost aplaudate indelung. Basescu a fost destul de diplomat in discurs, in sensul ca a atras atentia ca „succesul Romaniei in urmatorii ani este strans legat de soliditatea Aliantei PNL-PD D.A.. Atata timp cat ambele partide vor respecta protocolul Aliantei si angajamentele electorale (inclusiv cele legate de independenta posturilor publice de radio si televiziune) sunt convins ca Alianta isi va proba capacitatea de a aduce romanilor schimbarea in bine asteptata de 15 ani”. Ultima parte a mesajului presedintelui a fost cu adevarat emotionant. „Viata si electoratul ne-au despartit. Sunt convins ca partidul a ramas pe maini bune. Aveti o echipa de oameni puternici si tineri care pot face din PD un stalp solid al democratiei in Romania”. Altfel spus, Basescu, indirect, si-a dat acordul pentru formula EMIL BOC presedinte- PD partid popular.

Cam in felul acesta a explicat vicepresedintele PD, bistriteanul Ioan Oltean, modul in care va actiona partidul in perioada urmatoare. El a explicat ca PD-istii nu vor mai dormi de acum nici pe stanga si nici pe dreapta, ci pe spate, cu aluzie directa la faptul ca doctrina populara le va acorda democratilor dreptul sa opteze pentru solutii de mijloc in orice situatie. Spre deliciul asistentei, domnia sa, in calitate de ultim vorbitor inainte de trecerea la votul pentru presedinte si pentru motiunea sa, Romania Prospera-Romania Democrata, a propus la tribuna, ca unitatea de masura in Guvernarea actuala sa fie „BOC-ul”. „As vrea sa va propun ca masura in performanta guvernamentala sa fier Boc-ul, cu subdiviziunile sale, deci Bocul, centiBocul si miliBocul”, a mentionat Oltean, spre uimirea profunda a ui Boc si spre amuzamentul tuturor celor prezenti. De altfel Oltean nu s-a oprit aici. El a facut si o referire directa la faptul ca liderul PD nu este prea inalt spunand ca se asteapta de al acesta „ca in urmatorii patru ani sa demonstreze ca esentele tari se tin in recipiente mici”.


Intră acum și în grupul de