Reacţie la propunerea lui Băişanu: Suceava singură nu câştigă titlul de capitală culturală europeană nici dacă va candida doar împotriva Botoşaniului


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV, că proiectul Suceava- Capitală culturală europeană, lansat ca nou, miercuri, de liderul PNL Ştefan Alexandru Băişanu, a fost un proiect pe care l-a susţinut prima dată Cătălin Nechifor, în 2008, când era europarlamentar.

Dan Ioan Cusnir ODP (3)

„Simpaticul domn Băişanu e în căutare de subiecte. Suceava-Capitală culturală europeană nu e un proiect nou. A fost lansat în 2008 de europarlamenarul de atunci, Cătălin Nechifor”, a spus Cuşnir.

El a menţionat în emisiune că ulterior, în 2012, într-un cadru oficial, dramaturgul Matei Vişniec şi Constantin Chiriac, membru al juriului acestei competiţii europene, au venit cu propunerea ca Bucovina, inclusiv cu Cernăuţi să candideze ca o regiune pentru acest titlu.

baisanu si nita la pnl (1)

„Suceava singură nu câştigă titlul chiar dacă s-ar bate doar cu Botoşani. Este timp pierdut pentru proiectul lui Băişanu. O zonă, Bucovina, care să candideze la acest statut ar fi avut o şansă. Suceava nu câştigă concursul nici în competiţie cu Gura Humorului”, a spus Dan Ioan Cuşnir care şi el a susţinut acest proiect încă din 2012.

Liderul liberal sucevean Alexandru Băişanu, a anunţat, miercuri, că a lucrat la dosarul candidaturii municipiului Suceava pentru statutul de Capitală culturală europeană în 2021, iar data limită de depunere a documentaţiei este 10 octombrie 2015.

Autorităţile locale sucevene nu au reacţionat la propunerea lui Băişanu întrucât ştiu că o asemenea candidatură se pregăteşte pe perioada a mai multor ani şi nu peste noapte.


Intră acum și în grupul de