Prestigiosul scriitor sucevean Norman Manea, editat și în China


Intră acum și în grupul de

2 Norman Manea

Norman Manea, prestigiosul scriitor internațional de limba română, originar din Suceava, este din nou în top, după ce unul dintre volumele sale a apărut și în China.

norman manea

Dialogul dintre ilustrul scriitor român originar din Suceava, Norman Manea, candidat al României pentru Premiul Nobel, și scriitorul american Saul Bellow, distins cu Nobel și legat de România, a fost publicat în 2014 în Statele Unite ale Americii, la The Sheep Meadow Press, New York, dar a apărut și în multe alte țări. Recent, acest Dialog a apărut și în China, la Shanghai, la Shanhui Publishing House.

Potrivit scriitoarei sucevene Angela Furtună, Norman Manea predă literaturi europene la Bard College, in New York. Este unul dintre cei mai traduși scriitori de limbă română. Deține cele mai importante premii internaționale pentru literatură și scrie cu mândrie preponderent în limba română, pe care o consideră „Patria Mea”. A suferit persecuții în timpul Holocaustului transnistrean de sub regimul Antonescu și în Gulag, din partea unor cercuri naționalist ceaușiste excesive.

În 2014, România a susținut patru candidaturi pentru Premiul Nobel: Norman Manea, Nicolae Breban, Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian.

„Susținând cu devotament cauze internaționale ale României pe linie culturală, diplomatică și de comunicare, Norman Manea se dovedește a fi un veritabil Ambasador al României”, a transmis scriitoarea Angela Furtună.


Intră acum și în grupul de