Un boiler lăsat în priză a pus pe jar pompierii din Siret. Trei autospeciale au intervenit într-un sat din Botoșani


Intră acum și în grupul de

Un boiler lăsat în priză a produs mari pagube după ce gospodăria unui bărbat din satul Pârâul Negru, comuna Mihăileni, judeţul Botoşani a fost cuprinsă de flăcări, vineri seara.

incendiu casa interior

Potrvit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, localitatea Mihăileni este arondată raionului de intervenţie al subunităţii pompierilor militari din oraşul Siret, astfel că la fața locului au intervenit trei autospeciale, iar pompierii au fost ajutați și de patru lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mihăileni.

În momentul în care echipajele au ajuns la locul incendiului, ardea astereala casei de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la o locuinţă învecinată.

„Au ars astereala din lemn a casei pe 80 de metri pătraţi, astereala şi pereţii bucătăriei de vară pe 18 metri pătraţi, respectiv 20 de metri pătraţi, o anexă gospodărească pe 20 de metri pătraţi, acoperişul centralei termice pe doi metri pătraţi, aparatură electrică şi electrocasnică, obiecte de mobilier, două tractoare, două generatoare, o moară cu ciocănele, un boiler electric şi alte bunuri.

S-au degradat aproximativ 120 de metri de tablă zincată, învelitoare a corpului comun format din casă, bucătărie de vară şi centrală termică, precum şi o tonă de cereale şi alte bunuri”, a precizat plt.adj. Alin Găleată.

El a mai spus că incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate de la anunțare, cauza probabilă fiind efectul termic al curentului electric generat de un boiler lăsat sub tensiune.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat locuinţa învecinată, utilaje agricole şi alte bunuri din gospodăria afectată.

 

 


Intră acum și în grupul de