Lungu: Am convenit cu creditorii ca Termica să mai furnizeze agent termic înca 90 de zile


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

ion lungu 10

„Din pacate spun si nu a fost o tinta a noastra falimentul Termica. Daca erau sperante ne-am fi luptat pana in panzele albe. A fost un cartof fierbinte pe care Guvernul ni l-a pus in brate.

Eu am luat toate deciziile pentru a asigura sucevenilor un pret scazut la populatie. Am convenit cu creditorii ca Termica sa mai furnizeze agent termic inca 90 de zile. Azi, la 14, am convovat o sedinta de indata a CL Suceava pentru acest subiect.

Vom vota azi proiectul acesta. Noi vom trebui sa suportam o serie de pierderi. Vom clarifica si situatia patrimoniala a  SC Termica. Vom face un inventar.

O delegatie a Primariei se va deplasa luni la Termica pentru a vedea ce este acolo. Noi am facut o adresa de inchiriere a bunurilor pe care le foloseste Termica.

Am inceput modernizarea zonei centrale si speram ca intr-o luna cel mult sa se termine lucrarile din fata Palatului Administrativ.

Am emis dispozitia de primar pentru receptia cladirii Centrului Cultural Bucovina, fostul MODERN. Probabil ca din septembrie, va fi functional. La parter va fi cinema cu 300 de locuri, la etaj vrem sa infiintam un teatru cu organigrama la Primarie. La etajul 2, Ansamblul Ciprian Porumbescu.

Va trebui sa desemnam un operator de filme pentru cinema. Vom demara aceste dezbateri in CL. Vom face licitatie pentru asta.

Nu e o noutate ce a sugerat Baisanu cu capitala europeana. Eu am vazut un nivel al masurii. Noi azi cat priveste ca ne vom bate cu orase mult mai mari si mai importante am avut discutia. A fost o discutie de asociere cu Iasi. Noi lucram la un proiect pentru depunerea candidaturii pentru a deveni capitala europeana. Specialistii din Primarie lucreaza la asta mai de mult. Voi discuta cu toate grupurile politice din CL.”


Intră acum și în grupul de