Acasă Actualitate Evaziune fiscala la mai multe firme din zona defavorizata a judetului Suceava

Evaziune fiscala la mai multe firme din zona defavorizata a judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Controlul efectuat de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Suceava a vizat indeplinirea din partea acestor firme a conditiilor de desfasurare a activitatii in zonele defavorizate, si in special daca au respectat criteriile de acordare a unor facilitati fiscale.

Toate firmele sucevene care isi desfasoara activitatea in astfel de zone au beneficiat de scutiri de la plata impozitului pina la o anumita suma, calculata in functie de investitiile facute.



Dupa verificare a 11 firme care au beneficiat de astfel de facilitati fiscale s-a descoperit ca acestea nu s-au incadrat in plafonul maxim a ajutorului de stat admis, in cele mai multe cazuri, agentii economici considerind ca beneficiaza de reducerea integrala a impozitului pe profit, motiv pentru care nu au mai facut nici o plata la buget. De asemenea, o parte din firmele verificate au inregistrat pe cheltuieli sume fara documente justificative, sau nu au inregistrat in contabilitate facturile fiscale.

Firmele verificate vor trebui sa plateasca o suma suplimentara la bugetul de stat in valoare de 24,760 miliarde de lei, din care 17,9 miliarde de lei impozitul pe profit nevirat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version