Morti si sute de raniti in urma unor atentate cu bombe la Londra


Intră acum și în grupul de

Potrivit estimarilor Politiei, au avut loc sase explozii, fiind inregistrat un numar neprecizat de morti si sute de raniti.

Potrivit BBC, se relateaza, de asemenea, ca au avut loc mai multe explozii in trei autobuze din centrul Londrei dar politia nu a confirmat decat una dintre ele.

Un martor ocular a sunat la BBC Five si a spus ca a vazut cadavre peste tot.

Politia spune ca au avut loc incidente la statiile de metrou Aldgate, Edgware Road, King’s Cross, Old Street si Russell Square.

Un purtator de cuvant a precizat ca mai multe persoane au fost ranite la statia de metrou Liverpool Street.

Au fost trimise la fata locului mai multe brigazi de pompieri si ambulante.

Un martor ocular afirma ca a vazut persoane intinse pe jos si innegrite, parca de fum.

Un altul declara ca era in metrou cand pasagerii au fost anuntati ca la Liverpool Street este o bomba si cu totii au fost evacuati.

Scotland Yard a confirmat ca au de-a face cu „un incident major” si ca sunt raniti.

Seful politiei s-a declarat ingrijorat de faptul ca e posibil sa fi fost vorba de un atac coordonat.

Furnizorul de electricitate al metroului londonez a declarat ca nu au avut probleme cu sistemul electric care sa fi contribuit la producerea incidentelor.

Majoritatea tarilor europene au condamnat atacurile teroriste din Londra, iar serviciile secrete din mai multe tari membre NATO au avut intilniri de urgenta pentru adoptarea unor masuri de securitate suplimentare.

Anchetatorii banuiesc ca atentatele au fost provocate de organizatia Al Quaida, sau de grupari teroriste in aflate in legatura cu aceasta.


Intră acum și în grupul de