Percheziţii în judeţul Suceava la contrabandişti de ţigări cu un prejudiciu de un milion de euro

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice desfăşoară, miercuri dimineaţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 28 de percheziţii în 5 judeţe. Este vizată o  grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

 

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfăşoară 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

 

În cauză, au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

 

Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

mascati, perchezitii, jandarmerie (1)

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, al S.R.I. şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele, luptători de acţiuni speciale, lucrători DGA şi jandarmi.