Lungu: Sunt de acord să majorăm cu 12% salariile tuturor angajaţilor din Primărie


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

ion lungu (2)

„In urma analizarii ofertelor pentru salubrizare, castigatoare a fost declarata asocierea dintre Florconstruct si Diasil SRL din Suceava.

Ca atare, avem un castigator si in masura in care  nu vor fi contestatii, pe 15 iulie vom putea semna noul contract pentru salubritate.

Pana pe 3 august se depun oferte la Primaria Suceava pentru negocierea directa privind distributia agentului termic in oras. Sper ca pana la jumtatea lunii august sa avem un operator ca sa putem avea o strategie pentru iarna care vine.

Sunt de acord sa dam cresterea de 12 % la toti salariatii de la Primarie. Am dat in lucru ca sa vedem care e suma cu care trebuie rectificat bugetul local. Avem banii si nu se pune problema. Noul plafon de salarii trebuie aprobat de Finante. Asta ar fi doar formala.

700 de salariati ar trebui sa primeasca aceasta majorare. Salariul mediu nu e foarte mare. Pentru Suceava nu e o problema aceasta majorare.

Maine se deschide un nou magazin Dedeman la Suceava. E un lucru bun pentru Primarie.

A cazut, din pacate, acel proiect de a face un teren de tenis. In urma consultarii cu scolile si cu situatii din teritoriu trebuia sa taiem niste meri care faceau umbra. Cei care au facut scrisori pe la Halep ca sa nu vina la Suceava pentru  acest teren sunt locatarii dintr-un bloc care au taiat patru randuri de meri ca sa locuiasca acolo.

Cand e in interesul comunitatii, trebuie sa avem o alta abordare. Nu aveau acces doar copii de la Colegiul Alimentar. Am renuntat pentru ca s-a creat un val prea mare si i s-a spus lui Halep ca sa nu vina la Suceava ca se taie paduri pentru terenul asta de tenis.

Am pregatit nota de fundamentare pentru proiectul Suceava- Capitala europeana culturala. Trebuie sa intram in CL si sa avem un consens local al fortelor politice. Eu am retinerile mele pentru acest proiect. E nevoie de infrastructura adecvata. Ni se cere sa dovedim ca avem o sustinere politica durabila pentru acest proiect.”


Intră acum și în grupul de