Băişanu: Nu cred că există cineva care să fie împotriva proiectului Suceava-Capitală Culturală Europeană. Ar fi împotriva municipiului şi judeţului


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la cabinetul sau parlamentar.

„Ieri a fost o zi istorica si importanta atat pentru USV. Noi cei de la USV suntem onorati de prezenta presedintelui Moldovei si al Romaniei. Tin sa le multumesc tuturor celor care au participat la buna organizare si colegilor profesori care s-au implicat direct si activ. Vizita vine in intampinarea a ceea ce ne dorim, renasterea culturala si materiala a judetului.

Am avut discutii despre proiectul Suceava – Capitala culturala cu Ion Lungu. Am discutat cu Catalin Nechifor in speranta ca vom reusi sa adunam la masa toate fortele politice si administrative ale judetului. Nu cred ca e timp si loc de orgolii politice si cred ca toti factorii de decizie vor fi parte comuna la acest proiect. Dupa discutiile cu oamenii politici voi face propunerea ca joia viitoare, ora 14, sa avem o intalnire cu toti parlamentarii si primarii din judet, dar si cu oamenii de cultura. Voi lua legatura cu fiecare in parte.

Am vazut entuziasm la unii oameni. Am raspuns pozitiv de la o serie de primari cu activitati culturale importante, Ursaciuc si nu numai. Exista un anumit scepticism vis-a-vis la posibilitatea de a castiga proiectul. Le comunic prieteneste ca fara ei nu se poate si ca doar asa cu efort comun putem face ca lucrurile sa mearga. Sper sa gasim cai de comunicare. Altele decat cele politice, strict culturale.

Am discutat in partid despre proiectul asta. Nu cred ca exista cineva care sa fie impotriva pentru ca ar fi contra municipiului si judetului.

Mie nu mi-a parvenit nici o lista cu nici o semnatura pentru demisia lui Nita. Nu comentez. Asta nu insemana ca nu stiu despre ce e vorba. Intr-o organizatie serioasa trebuie sa existe oameni rationali. Eu fac parte din acest grup si rolul meu si functia pe care o am de copresedinte ma obliga sa fiu corect si rational si sa lupt pentru unitatea partidului si respectarea drepturilor membrilor si pastrarea unui echilibru emotional. Voi lupta pentru respectarea democratiei.


Intră acum și în grupul de