Amenzi de 15.000 lei pentru doi ucraineni care voiau să intre în România cu țigări de contrabandă de aproximativ 6.000 lei


Intră acum și în grupul de

Doi cetățeni ucraineni s-au ales cu amenzi de 15.000 lei după ce polițiștii de frontieră de la Vama Siret i-au prins cu țigări de contrabandă de aproximativ 6.000 lei ascunse în mașinile cu care voiau să intre în România. De asemenea, cei doi nu vor avea voie să intre în România timp de cinci ani.

tigari ascunse (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, polițiștii de la Vama Siret au depistat în cursul zilei de marți, 7 iulie, două autoturisme conduse de doi cetăţeni ucraineni, de 38 respectiv 43 de ani, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma unor controale amănunțite, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au găsit 5.120 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 6.232 lei, care erau ascunse în tavanul unuia dintre autoturisme, într-un loc special amenajat, respectiv în locul roţii de rezervă al celeilalte maşini.

„Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document de provenienţă pentru cantitatea de ţigări descoperită, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional de către organele vamale cu amenzi în cuantum de 15.000 lei”, a declarat Poroch-Seriţan.

El a mai spus că unul dintre autoturisme, în valoare de 33.600 lei, a fost confiscat deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Cei doi bărbați nu vor avea voie să mai intre în România timp de cinci ani, începând cu data de 7 iulie 2015.

 


Intră acum și în grupul de