La Biblioteca Bucovinei se deschide un „Cuib al Democrației”


Intră acum și în grupul de

La Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava va funcționa începând de vineri, 10 iulie a.c., un „Cuib al Democrației” pentru a încuraja şi susţine practicarea valorilor democraţiei, precum dialogul, schimbul de idei și participarea activă.

Poster_CUIBUL_DEMOCRATIEI_SUCEAVA

Cuibul Democraţiei din Suceava, o “agoră comunitară”, a fost amenajat de mai mulți voluntari în incinta bibliotecii judeţene, la mansarda corpului B.

Potrivit reprezentanților Fundaţiei Progress, Cuibul Democraţiei din Suceava se înscrie într-o reţea de alte 4 cuiburi deschise în bibliotecile publice din Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Deva și Braşov, în cadrul proiectului „Al Treilea Spaţiu al Cetăţeniei Active”.

Sursa citată a arătat că cele cinci „Cuiburi ale Democrației” au fost inspirate de “cuibul lecturii” creat de Mark Reigelman.

Folosind materiale în valoare de 1600 EUR, cuiburile democraţiei din bibliotecile publice româneşti sunt medii, ambiente sau chiar instalaţii amenajate de către voluntari pentru membrii comunităţii largi, pentru a încuraja şi susţine practicarea valorilor democraţiei: dialog, schimb de idei, participare activă.

“Dupa deschiderea oficială din 10 Iulie, Cuibul va aparţine cetăţenilor din Suceava. Aici vor avea loc şi alte întâlniri/activităţi din cadrul proiectului, dar spaţiul poate fi oricând rezervat şi folosit în mod gratuit de către cetăţeni/mass-media/ONG-uri/instituţii publice pentru orice poate constitui o formă de implicare în viaţa comunităţii – dezbateri, întâlniri informale, sesiuni de informare, programe de educaţie etc”, a declarat Lăcrămioara Cocuz, bibliotecar şi facilitator al implementării locale a proiectului.

 


Intră acum și în grupul de