FOTO Traian Băsescu despre socrul său: A fost un om care a avut o experienţă extraordinară


Intră acum și în grupul de

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, se află la Suceava alături de soţia sa, Maria, al cărui tată, Gheorghe Andruşca, a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

 

Fostul preşedinte al României a avut numai cuvinte bune despre socrul care a fost cel mai în vârstă veteran de război din judeţul Suceava şi a spus că acum regretă că nu l-a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, mai ales că pentru fostul său socru, locotenent-colonel de jandarmi în rezervă, perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa.

Traian Băsescu a vorbit presei despre fostul socru şi că acesta vorbea des despre perioada petrecută pe front.

„El nu a ajuns la Stalingrad, că fiind jandarm a fost în teritoriile recuperate de la ruşi. Dar de multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că după instaurarea comuniştilor nu a mai fost bună Armata Regală. A rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava. Un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919”, a spus fostul preşedinte.

 

El a adăugat că acum îi pare rău că nu l-a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională pentru că nu a dorit să fie discuţii pe această temă.

Tot din acelaşi motiv, ca să evite discuţii, Traian Băsescu a refuzat şi propunerile de a-l face general în rezervă, deşi au fost făcute patru propuneri de Jandarmerie.

„A trăit frumos şi drept. Mă bucur că a fost lucid până în ultima clipă. Mi-aş dori să ajungem toţi la 96 de ani”, a spus Traian Băsescu

El şi-a amintit şi când a venit la Suceava să o ceară de nevastă pe soţia sa Maria.

„Nu a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l-a convins soţia mea, decât eu”, a spus Băsescu care crede că probabil şi formaţia de jandarm l-a făcut să fie mai prudent, dar că acum el  înţelege mai bine situaţia pentru că „taţii îţi dau mai greu fiicele” şi sunt suspicioşi la orice băiat.

Basescu

Fostul preşedinte a mai spus că s-a înţeles excelent cu socrul său şi că acesta nu i-a dat sfaturi, dar că povestea din viaţa lui.

„Perioada cât a fost jandarm, a fost perioada care i-a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile”, a mai spus Traian Băsescu.

El a subliniat că socrii săi au fost oameni foarte curaţi, cu mult bun-simţ.

Gheorghe Andruşca a murit joi şi va fi înmormântat sâmbătă, cu onoruri militare, în cimitirul unde este înhumată şi soţia sa care a murit în 2012.

La înmormântare vor ajunge şi cele două fiice ale lui Traian Băsescu, Ioana şi Elena.

 


Intră acum și în grupul de