Spectatori din 20 de țări ale lumii au urmărit ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa președintelui Republicii Moldova, de la USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut o audiență record cu prilejul vizitei la Suceava, din data de 7 iulie 2015, a președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și a omologului său din România, Klaus Iohannis.

Potrivit reprezentanților USV, transmisiunea online pe canalul YouTube al USV a ceremoniei de acordare a titlului Doctor Honoris Causa președintelui Republicii Moldova a fost urmărită de spectatori din 20 de țări ale lumii, fiind înregistrate 1458 de accesări, cu un număr maxim de 321 de spectatori înregistrați simultan.

Iohannis Timofti DHC USV1 (152)

„Cei mai mulți spectatori care au urmărit transmisiunea live realizată din Auditoriumul „Joseph Schmidt” au fost din România – 1020, urmați de cei din Republica Moldova – 382, Marea Britanie – 11, Cehia – 6, Franța – 6, Italia – 6 și Belgia – 5. Ceremonia s-a bucurat, de asemenea, de interesul unor spectatori din Rusia, Austria, Cipru, Spania, Polonia, Grecia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Suedia, Letonia și Turcia”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții USV.

Sursa citată a mai arătat că evenimentul a fost redat de cinci televiziuni locale și regionale (Bucovina TV, Digi24 Iași, Intermedia, Plus TV, TVR Iași), șase posturi naționale (Antena 3, B1 TV, Digi24, ProTV, România TV, TVR) și reflectat de corespondenții agențiilor de presă AGERPRES și Associated Press.

Totodată, vizita celor doi președinți a ocupat spații largi în cotidianele naționale și locale „Adevărul”, „Crai Nou”, „Monitorul de Suceava”, „Obiectiv de Suceava”,  la posturile de radio locale și centrale Radio AS, Radio Impact FM, Radio România Actualități, Radio TOP, Radio USV, Radio Viva FM, precum și pe portalurile de știri informațiata.ro, newsbucovina.ro, newsme.ro, orasulsuceava.ro, suceavalive.ro, suceavanews.ro, vivafm.ro, svnews.ro, ziaruldepenet.ro.

„Toate aceste organe mass-media au avut acreditați reporteri și corespondenți la evenimentul de la Suceava”, se menționează în comunicatul universității sucevene.

Conform celor transmise, la ceremonia desfășurată în Auditoriumul „Joseph Schmidt” au participat 235 de persoane, din care două treimi au fost membri ai comunității academice (studenți, cadre didactice, personal administrativ), iar la  dejunul festiv de la „Conacul Domnesc”, alături de cei doi președinți, s-au aflat 260 persoane, din care circa 170 membri ai comunității academice a USV, profesori, studenți, angajați ai serviciilor administrative.

Vezi AICI mai multe fotografii de la ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa președintelui Republicii Moldova de la USV.

 


Intră acum și în grupul de