Acasă Actualitate Gheorghe Flutur- marul discordiei intre Prefectura si Consiliul Judetean Suceava

Gheorghe Flutur- marul discordiei intre Prefectura si Consiliul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Va prezentam in continuare integral comunicatul semnat de prefectul de Suceava, Orest Onofrei.

„Ca raspuns la declaratiile din 13 iulie 2005 a Vicepresedintelui CJ Stela Acatrinei – referitoare la cererea domnului Ministru Gheorghe Flutur de convocare a unei sedinte extraordinare a CJ Suceava pentru evaluarea pagubelor produse de inundatii – doresc sa comunic conducerii CJ urmatoarele:



Declaratiile ironice, lipsite de seriozitate ale doamnei vicepresedinte a CJ Suceava contrasteaza cu gravitatea situatiei generate de inundatiile produse in judetul Suceava, in urma carora au fost afectate zeci de case si anexe gospodaresti precum si sute de ha de teren agricol.

Atunci cand domnul Ministru Flutur a solicitat convocarea in sedinta extraordinara a CJ, dumnealui nu s-a referit neaparat la alocarea unor fonduri din bugetul CJ, ci la mobilizarea deliberativului si a institutiilor subordonate CJ pentru a gasi solutii pentru ajutorarea sinistratilor din comunele afectate de inundatii si refacerea infrastructurii drumurilor judetene.

Consiliul Judetean Suceava este insa dificil de condus de pe malul Marii Negre iar mobilizarea acestuia pentru situatii de criza devine, probabil, la fel de dificila…

Avand in vedere situatia creata de ploile abundente din judet dar si lipsa de reactie a CJ Suceava, domnul Ministru Gheorghe Flutur a solicitat consilierilor judeteni ai Aliantei DA PNL-PD si directorilor serviciilor publice deconcentrate sa renunte la concedii si sa fie in permanent contact cu oamenii din zonele afectate, deoarece gravitatea situatiei impune o asemenea conduita.

Guvernul Romaniei a pregatit in ultimele zile o serie de Hotarari de Guvern privind alocarea unor sume de bani din Fondul pentru Situatii de Urgenta pentru remedierea pagubelor produse de inundatiile care-au „scufundat” Romania sub ape. De asemenea, Guvernul a alocat in cele 6 luni de mandat numeroase fonduri pentru consolidarea unor importante obiective din judet, dovada in acest sens stand cele 20 miliarde pentru podul din zona Itcani a municipiului Suceava, lucru semnalat si in presa de miercuri, 13 aprilie. Declaratiile doamnei Acatrinei privind lipsa de preocupare a Ministrului Flutur pentru alocarea de fonduri pentru judet sunt neadevarate, gratuite si dovedesc inca o data cat de mult este conectata conducerea CJ la pulsul evenimentelor ultimelor zile.

In situatii de criza, cum este si cea pe care judetul Suceava o traverseaza in aceste zile, este necesar ca institutiile statului sa reactioneze rapid, nu sa astepte sa fie convocate una de catre cealalta. Astfel, locuitorii judetului ar simti faptul ca sunt reprezentati nu numai prin administratiile locale, servicii deconcentrate si prefectura ci si prin administratia judeteana.

De altfel, reactia doamnei Acatrinei este surprinzatoare, pana acum, dumneaei dand impresia unei persoane onorabile, parand ca stapaneste destul de bine problemele Consiliului Judetean”.

Comunicatul este semnat de Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version