Opt autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu, la Gălănești. O femeie a făcut atac de panică


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a fost anunțat marți, în jurul orei 14.30, două gospodării din comuna Gălăneşti fiind cuprinse de flăcări. Proprietara unei locuințe învecinate a ajuns la spitalul din Rădăuți, după ce a făcut atac de panică.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a informat că opt autospeciale şi două ambulanţe SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus și de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Gălăneşti, Frătăuţii Vechi, Bilca şi Voitinel au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit pe strada Teilor, din comuna Gălăneşti.

atelier mobila incendiu (3)

Găleată a arătat că inițial s-a anunţat că arde un depozit de furaje, însă la sosirea pompierilor ardeau construcţii din două gospodării,ambele corpuri comune, dispuse la o distanţă de doar jumătate de metru unul faţă de celălalt.

Totodată, exista pericolul de propagare a flăcărilor la casele de locuit şi la o proprietate învecinată.

După aproximativ trei ore și jumătate, incendiul a fost lichidat, iar forţele de intervenţie au salvat cele două case ale proprietarilor şi locuinţa învecinată.

În urma incendiului violent, primului proprietar i-au ars acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi două grajduri pe 290 de metri pătraţi, circa 10 tone de fân şi 10 metri cubi lemn de foc.

De asemenea, s-au degradat pereţii bucătăriei de vară pe 200 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, unelte şi utilaje agricole.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni a mai arătat că celui de-al doilea proprietar i-au ars adăpostul de animale şi bucătăria de vară pe 350 de metri pătraţi şi circa 10 metri cubi lemn de foc, iar pereţii bucătăriei s-au degradat pe 120 de metri pătraţi, planşeul din lemn pe aceeaşi suprafaţă, dar și obiecte electronice şi electrocasnice. Totodată, în incendiu au pierit 50 de porumbei.

„Pe timpul intervenţiei, un echipaj al pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 65 de ani, proprietara gospodăriei învecinate, care a acuzat o stare de lipotimie şi atac de panică”, a declarat Găleată.

El a precizat că femeia a fost transportată de ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de