Sindicalişti din educaţie din Egipt vin la Suceava într-un schimb de experienţă


Intră acum și în grupul de

O delegaţie a Uniunii Generale a Sindicatelor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică din Egipt se va afla, vineri, la Suceava, în cadrul unei colaborări cu FSLI privind schimbul de experienţă şi a bunelor practici.

FSLI a semnat un acord cu UGSICS din Egipt, iar ca sindicat afiliat la FSLI, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava s-a implicat activ în susţinerea acestui acord a anunţat liderul acesteia, Giani Leonte.

Potrivit lui Leonte, delegaţia sindicaliştilor egipteni va sosi la Suceava în data de vineri, 24 iulie 2015 şi vor avea discuţii la sediul Palatului Administrativ.

Delegaţia de sindicalişti egipteni este condusă de dl. Hesham Abd Eazez Hassan RADWAN, președintele acestei organizații, iar vizita se înscrie în contextul mai amplu al unui parteneriat pe termen lung, definit prin Acordul Cadru de Parteneriat semnat de președinții celor două organizații (dl. Simion HANCESCU și dl. Hesham RADWAN), la Cairo, în 25 octombrie 2014.

 

Uniunea Generală a Sindicatelor din Învățământ și Cercetare Științifică din Egipt reprezintă

interesele a peste 3 milioane de salariați din educație și cercetare. Acordul de Parteneriat, la

semnarea căruia a asistat și dl. Giani LEONTE, Președinte al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ

Suceava, în calitatea sa de vicepreședinte al FSLI, pune bazele unei cooperări structurate, inițiate cu mai bine de 10 ani în urmă.

profesori-din-egipt-in-vizita-de-lucru-la-suceava_06000300

Acest acord cadru are ca scop stabilirea și construirea unui cadru pentru colaborarea între cele două organizații, prin intermediul căruia să se dezvolte, promoveze și realizeze activități și proiecte de interes comun în domeniile dialogului social, educației și formării profesionale continue.

 

Îndeplinirea obiectivelor acestui acord, se va realiza prin punerea în practică a unor activități cum ar fi vizite de studiu, schimburi de profesori, educare și formare profesională continuă; studii/cercetări în cooperare în domeniile educației, dialogului social, formării profesionale

continue, managementului resurselor umane, educației și formării profesorilor și dezvoltării

sociale prin accesarea de subvenții oferite de diferiți finanțatori; schimbul de informații și consiliere în domeniul planificării, organizării și execuției activităților de interes comun.

 

“Această vizită este o oportunitate pentru stabilirea unui calendar al acțiunilor comune care sunt

planificate să se deruleze în perioada 2015 – 2017, pentru cunoașterea posibilităților de derulare a unor schimburi de profesori atât la nivelul FSLI, cât și al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ

Suceava”, precizează Giani Leonte.

 


Intră acum și în grupul de