Amenzi de peste 25.000 de lei aplicate vânzătorilor de produse contrafăcute, într-o singură zi, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Suceava au aplicat într-o singură zi amenzi de peste 25.000 de lei și au confiscat bunuri de circa 1.400 de lei în cadrul unei acțiuni de depistare a celor care încalcă drepturile de proprietate intelectuală

foto 4 textile contrafacute

 

Potrivit Poliției Județene, o acțiune de prevenire și combatere a faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală s-a desfășurat în cursul zilei de joi, 23 iulie.

În urma activității, polițiștii suceveni au constatat două infracțiuni economice şi au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare  de 25.600 lei. Totodată, oamenii legii au confiscat produse textile, industriale și alcool în valoare de 1.400 lei, iar mai multe articole de îmbrăcăminte de circa 240 de lei au fost ridicate în vederea expertizării.

Printre cei depistați s-a aflat și o femeie de  26 de ani, din  județul Galaţi, care vindea în bazarul din municipiul Suceava articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate, fără a deține certificate de calitate sau conformitate.

„Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către titularii de mărci, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, ce va fi soluționat procedural”, se arată în comunicatul Poliției.


Intră acum și în grupul de