88 de persoane au murit in urma unor atentate in Egipt


Intră acum și în grupul de

Prima explozie a avut loc in zona Pietei Vechi, urmata de alte doua in fata unui hotel.

Majoritatea victimelor sunt egipteni dar sunt si straini, dupa cum au precizat autoritatile.

Explozia de la hotel au fost cea mai devastatoare si se pare ca a fost vorba de o masina capcana.

Exploziile au afectat mai multe cladiri si masini din apropiere

O parte din fatada hotelului s-a prabusit si mai multe persoane au fost prinse sub daramaturi.

Ministrul de interne al Egiptului a condamnat atacurile, pe care le-a calificat drept teroriste si a precizat ca politia are deja mai multe indicii.

La randul sau, un purtator de cuvant al ministerului turismului din Egipt a incercat sa risipeasca temerile, subliniind ca Egiptul este la fel de sigur ca si alte tari.

„Egiptul este un loc foarte sigur”, a declarat oficialul egiptean, subliniind ca nici un loc din lume nu este sigur in proportie de 100%.

„Incidente precum cel de la Sharm al Sheik se pot intampla oriunde in lume, fie ca e vorba de atacuri teroriste sau fenomene naturale”, a adaugat oficialul ministerului turismului.

Industria turistica este cea mai puternica ramura a economiei Egiptului, aducand venituri de aproape sapte miliarde de dolari anual.

MAE roman si-a exprimat compasiunea si solidaritatea cu autoritatile si poporul egiptean, care se confrunta cu aceste actiuni intr-un moment simbolic, de celebrare, la 23 iulie, a Zilei Nationale, reiterand increderea ca valorile care au adus natiunea egipteana in marea comunitate internationala vor prevala.

MAE isi exprima regretul pentru pierderile de vieti omenesti, atat ale cetatenilor egipteni, precum si ale celorlalte state ai caror conationali si-au pierdut viata in exploziile de la Sharm El-Sheikh..

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei urmareste cu ingrijorare crescanda escaladarea actiunilor teroriste, care continua sa produca noi victime si pierderi de vieti omenesti, si condamna cu toata fermitatea continuarea acestor acte iresponsabile, considerand ca ele sunt in totala contradictie cu interesele dialogului si reconcilierii, precum si cu demersurile de pace ale comunitatii internationale, se arata intr-un comunicat al MAE.


Intră acum și în grupul de