Tariceanu-facem toate eforturile sa intram in 2007 in Uniunea Europeana


Intră acum și în grupul de

„Obiectivul nostru strategic a ramas acela de a adera la UE in 2007. Nu dorim sa aderam in 2008, ci in 2007 si facem toate eforturile in acest sens”, a precizat premierul Tariceanu in timpul discutiilor. „Reformele vor continua si chiar intentionam sa marim ritmul in toate domeniile, pentru a indeplini toate angajamentele conform calendarului. Vom acorda o atentie speciala reformei Justitiei”, a adaugat acesta.

Primul-Ministru le-a comunicat ambasadorilor tarilor UE ca, in timpul discutiilor avute la Bruxelles la inceputul acestei saptamani, comisarii Gunter Verheugen, Olli Rehn, Neelie Kroes si Franco Frattini au apreciat initiativa autoritatilor de a avea o sesiune de consultari transparente in privinta stadiului reformelor din Romania. Reprezentantii Comisiei Europene au apreciat acest demers ca fiind o dovada de respect si incredere reciproca.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a prezentat ambasadorilor statelor membre UE situatia din zonele afectate de inundatiile din luna iulie si le-a explicat modul in care Romania are in vedere alocarea fondurilor redirectionate din programele PHARE, ISPA si SAPARD. Inundatiile din acest an sunt cele mai mari calamitati din ultimii 30 ani. Guvernul a luat masuri imediate pentru asigurarea conditiilor de viata minime pentru populatia afectata si pentru refacerea legaturilor vitale de comunicatie.


Intră acum și în grupul de