CDRNE a avizat proiectul de modernizare cu fonduri europene a drumului interjudeţean Suceava-Iaşi

170 de kilometri de drum, din care 74,66 pe raza judeţului Suceava şi 94 de kilometri pe raza judeţului Iaşi, vor fi modernizaţi  în cadrul celui mai mare proiect de drum interjudeţean ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructură.

Amintim că anul trecut, Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi s-au asociat în vederea realizării proiectului strategic pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T şi includerea acestuia în Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est  2014-2020.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi-Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2.

nechifor si adomnitei-001

El a explicat că acest proiect, cu o lungime de 170 de kilometri, este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructură.

Nechifor a precizat că prin POR 2014-2020 sunt disponibili 8,25 de miliarde de euro din care 6,7 miliarde de euro finanţare nerambursabilă de la UE, iar pentru axa de infrastructură suma alocată este de 907 milioane de euro.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, proiectul pe axa Iaşi-Suceava este cel mai important proiect strategic al regiunii de dezvoltare nord est pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T.

Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru un tonaj de maxim 8 tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie.

Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza.