Improvizațiile electrice au distrus o gospodărie din comuna Dornești. Alte patru gospodării au fost puse în primejdie de flăcările violente


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri după-amiază la gospodăria unei femei din comuna suceveană Dornești, la fața locului fiind trimise șase autospeciale și o ambulanță SMURD de la Subunităţile de Pompieri Rădăuţi, Suceava şi Solca. Totodată, au intervenit și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorneşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 15.41, iar la sosirea echipajelor ardeau casa de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la alte patru gospodării.

incendiu pompieri (6)

„Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi, bucătăria de vară, adăpostul de animale, o magazie şi depozitul de furaje pe o suprafaţă totală de aproximativ 500 de metri pătraţi. Au mai ars circa 500 baloţi de fân şi 20 de metri cubi lemn de foc. S-au degradat planşeul şi pereţii casei, precum şi bunuri casnice. În incendiu au pierit doi porci, 40 de iepuri şi 30 de păsări de curte”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

El a precizat că flăcările au afectat şi gospodăria învecinată unde au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din fundătura casei.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric generat de conductori electrici cu improvizaţii.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei şi cele patru locuinţe învecinate”, a menționat Găleată.


Intră acum și în grupul de