Copaci tăiați ilegal dintr-o pădure din Iacobeni de unul dintre moștenitorii unei femei


Intră acum și în grupul de

După moartea unei femei, unul dintre moștenitorii acesteia a luat hotărârea să pună la pământ zeci de copaci dintr-o pădure situată pe raza Cantonului Silvic Dealu Negru. Însă, mai mulți polițiști, lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei și specialiști ai Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava au constatat că tăierile au fost ilegale.

copaci taiati (2)

Potrivit Poliției Județene, în cursul zilei de luni, 17 august, a fost efectuat un control la o suprafață de pădure situată pe raza Cantonului Silvic Dealu Negru, aparținând moștenitorilor unei femei decedate și pentru care nu există încheiat nici un fel de contract de prestări servicii cu vreo unitate silvică.

Cu această ocazie au fost identificate 63 cioate ce provin de la tăieri ilegale de arbori de esență rășinoase, având un volum  total  de 77,60 m.c. și o valoare de 20.037 lei. De asemenea, la fața locului echipele de control au identificat și cantitatea de 37,64 m.c. material lemnos, în valoare de 8.500 lei.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos lipsă a fost tăiat și sustras de unul dintre moștenitori, respectiv un bărbat de 58 de ani din comuna Şaru Dornei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Sursa citată a menționat faptul că materialul lemnos identificat la cioată a fost lăsat în custodia unuia dintre moştenitori femeii decedate, până la finalizarea cercetărilor. Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de