Popovici(PMP): Ioan Bălan va fi viitorul primar al Sucevei, iar PMP va contribui la desemnarea preşedintelui CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că viitorul primar al Sucevei va fi Ioan Bălan, care are deja culoarul creat,  iar în urma alegerilor locale PMP Suceava se va consolida ca a treia forţă politică din judeţ după PNL şi PSD şi va contribui la desemnarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava.

Popovici a spus într-o conferinţă de presă că PMP Suceava e a treia forţă politică din judeţ şi că acest statut va fi consolidat la alegerile locale când în Consiliul Judeţean Suceava vor intra doar trei partide politice, PNL, PSD şi PMP.

El a spus că nici PNL şi nici PSD nu vor face majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, iar în aceste condiţii, PMP va fi cel care va contribui la desemnarea preşedintelui CJ Suceava în condiţiile în care alegerea în această funcţie se face indirect, prin votul consilierilor judeţeni aleşi.

Popovici a argumentat la PMP a avut rezultate bune la alegerile pentru Parlamentul European când în campanie s-au implicat circa 500 de activişti, dar şi la alegerile prezidenţiale, când în campanie au fost alături de PMP 1.500 de militanţi.

El a spus că pentru alegerile locale din 2016, popularii suceveni vor fi sprijiniţi de circa 2.500-2.600 de persoane care vor face muncă politică.

„După noi nu va mai fi o altă forţă politică ce să facă pragul electoral”, a spus Popovici.

pmp popovici8

El a arătat că, după ce Cătălina Vartic a fost îndepărtată de la conducerea UNPR Suceava, în acest partid este degringoladă, iar ALDE Suceava nu e prezent în judeţ şi nu mai are când să se facă vizibil întrucât au mai rămas nouă luni până la alegerile locale.

„Îmi pare rău că partide mici nu vor fi reprezentate în Consiliul Judeţean”, a spus Popovici care le-a propus acestora să discute cu PMP formule de colaborare.

Liderul PMP Suceava consideră că pentru funcţia de primar al Sucevei, liderul de facto al PNL Suceava, Ioan Bălan, are culoarul deja făcut, dar s-a întrebat dacă Gheorghe Flutur îşi mai doreşte să fie preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi care va fi traseul politic al actualului primar al Sucevei, Ion Lungu.

El a apreciat că în situaţia de faţă, cei care se antrenează pentru a candida la funcţia de primar, devin actori mai mici, lăsând să se înţeleagă că face referire la Alexandru Băişanu.

Popovici a mai spus că în judeţ anul 2016 va aduce mai surprize la alegerile locale unde sunt şanse ca mai mulţi independenţi să câştige fotoliile de primar.

 


Intră acum și în grupul de