Doi tineri afgani au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Siret ascunși într-un tir


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de cetăţenie afgană, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, care voiau să ajungă fraudulos într-o țară europeană au fost depistați de poliţiştii de frontieră de la Siret ascunşi într-un autocamion.

TIR

 

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, vineri, 21 august a.c., în jurul orei 4.00, pe sensul de ieşire din ţară, la P.T.F. Siret, s-a prezentat la controlul de frontieră cetăţeanul ucrainean Ivan C., în vârstă de 59 de ani.

Acesta se afla la volanul unui automarfar marca Scania și circula pe ruta Turcia – Ucraina.

Întrucât polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni cu privire la transport, a fost efectuat un control amănunţit asupra automarfarului.

În acest fel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite cele două persoane de origine asiatică.

„Cei doi tineri de cetăţenie afgană, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal într-o ţară din Uniunea Europeană”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cetăţenii afgani au fost predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, în vederea dispunerii măsurilor legale.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

 


Intră acum și în grupul de