Incendiu violent la o gospodărie din Marginea din cauza unui aparat de încălzire lăsat în priză


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a cuprins duminică după-amiază gospodăria unui bărbat din comuna Marginea, la fața locului intervenind şase autospeciale de pompieri, dar și o ambulanţă SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 14:58, iar la sosirea echipajelor de pompieri ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la proprietăţile învecinate.

incendiu casa pompieri isu interventie (10)

Găleată a mai arătat că incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, în urma flăcărilor puternice fiind mistuite astereala casei de locuit, a mansardei şi a garajelor pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi.

„Au mai ars o magazie pe 50 de metri pătraţi, circa 50 de metri cubi lemne de foc aşezate în stivă şi tâmplărie din PVC. S-au degradat planşeul şi pereţii din rigips pe 200 de metri pătraţi”, a declarat Găleată.

El a menționat că pe timpul intervenţiei pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui tânăr în vârstă de 28 de ani care a suferit o plagă la palma dreaptă prin tăiere.

Ulterior, acesta a fost transportat la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un aparat electric pentru încălzire lăsat sub tensiune.

Din fericire, pompierii au salvat casa de locuit şi proprietăţile învecinate.

 


Intră acum și în grupul de