Captură impresionantă de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 400.000 de lei, la Vicovu de Sus (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Doi suceveni, soţ şi soţie, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, după ce poliţiştii de frontieră au descoperit în gospodăria lor zeci de baxuri cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 400.000 de lei.

„Luni, 24 august, în baza unor date deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, judeţul Suceava, conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus este depozitată o însemnată cantitate de ţigări,  lucrătorii noştri au întreprins măsuri de monitorizare a persoanelor suspecte şi de documentare a activităţii infracţionale”, informează ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar -şef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, poliţiştii de frontieră au observat două persoane, un bărbat şi o femeie, care după ce au încărcat într-un autoturism Mitsubishi, mai multe colete cu ţigări de contrabandă, au încercat să părăsească locaţia în cauză.

„Imediat, lucrătorii noştri au intervenit, oprind autoturismului la ieşirea din curtea imobilului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea celor două persoane, Costel C., în vârstă de 38 de ani şi Lenuţa C., de 35 de ani, soţ şi soţie, care erau proprietarii imobilului.

Totodată, în maşină au fost descoperite 12 colete cu ţigări, motiv pentru care, lucrătorii noştri au procedat la verificarea unor spaţii din curtea imobilului”, a arătat Seriţan.

El a precizat că în urma acţiunii, au mai fost descoperite în anexele din curte, alte 70 de colete cu ţigări, în total fiind ridicate în vederea confiscării 82 baxuri, care conţineau 40.950 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare totală de 409.500 lei.

„Drept urmare, cei doi suceveni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a arătat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Totodată, autoturismul, marca Mitsubishi, în care au fost descoperite o parte din ţigări, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

 

*


Intră acum și în grupul de