Public numeros și la cea de-a cincea ediție a Festivalului „Bucovina Rock Castle”


Intră acum și în grupul de

zdob si zdub bucovina rock castle

În perioada 20-22 august 2015, în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei, a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului „Bucovina Rock Castle”, eveniment ce a reunit trupe atât din România, cât și din Republica Moldova, Polonia, Olanda, Bosnia și Herţegovina.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, Ion Drăgușanul, iniţiatorul şi coordonatorul festivalului organizat de Consiliul Judeţean Suceava, a declarat că festivalul a fost unul de succes, ce a avut un public educat.

ion dragusanul, viorel varvaroi
Ion Drășușanul și Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina

„Să concepi un spectacol cu care să atragi o generație întreagă de partea muzicii rock, să faci să renască la Suceava o mișcare de receptare a muzicii rock, asta este o împlinire”, a spus Drăgușanul.

El a arătat că în cele trei seri de concerte au fost 7.500 de spectatori care au plătit bilete de intrare.

La ediția din acest an prețul unui bilet de acces a fost de 5 lei pentru elevi și studenți și 15 lei pentru adulți.

Totodată, organizatorii au oferit aproximativ 300 de invitați, însă, spre dezamăgirea coordonatorului festivalului de muzică rock, după cum a ținut să declare, „în fiecare seară cel puțin o mie de oameni au intrat cu legitimații false”.

Pentru a nu se mai repeta și la ediția următoare problema, Drăgușanul a propus să nu se mai intre cu legitimații, acestea fiind oferite doar artiștilor.

Ion Drăgușanul a mai afirmat faptul că prețul biletelor a fost majorat ca urmare a slabei finanțări din acest an. El a menționat faptul că bugetul a fost de 150.000 de lei, spre deosebire de ediția din 2014 când s-au alocat 250.000 de lei.

Și la această ediție a Festivalului „Bucovina Rock Castle” s-au acordat premii.

Potrivit lui Ion Drăgușanul, „Trofeul Bucovinei” a fost înmânat lui Jan Akkerman, dar și trupelor Dubioza Kolektiv și Vader. Fiecare a primit câte un premiu în valoare de 6.000 de euro. De asemenea, trupa Alternosfera a primit 3.500 de euro.

La cea de-a V-a ediție a Festivalului „Bucovina Rock Castle” au susținut concerte trupele Era Decay, Breathelast, Relative, God, Vader, Toy Machines, Travka, Basska, Zdob și Zdub, Dubioza Kolektiv, Pinholes, Grimus, Luna Amară, Jan Akkerman și Alternosfera.

 


Intră acum și în grupul de